Ügyfélszolgálat:
8:00 - 16:30

A kapszulás kávé előnyei

A kapszulás kávé egyre jelentősebb szereplője a magyar kávépiacnak, ami egyáltalán nem meglepő, ha sorra vesszük a kapszulás rendszer előnyeit. Mind az irodai mind az otthoni környezetben számos pozitívum mutatja, hogy miért választják napról napra többen ezt a típust.

A kávé és a kávégép kiválasztásánál rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk, hogy hosszútávon a számunkra legmegfelelőbb rendszer legyen a végeredmény:

Lehengerlő gyorsaság
A mai rohanó élet egyik legfontosabb elvárása sokaknál a gyorsaság. A kapszulás rendszer ezen a területen abszolút tarol a többi típussal szemben. Nem kell foglalkoznunk a kávé adagolásával, ugyanis minden kapszula tartalmazza már a tökéletes espressohoz szükséges kávé mennyiséget. Egy espresso elkészítése mindössze másodperceket vesz igénybe, a gép takarítása pedig jóval egyszerűbb és gyorsabb, mint például egy automata darálós espresso gépé.

Utánozhatatlan tisztaság
A másik nagyon fontos szempont a kávégép tisztítására fordítandó idő, amely ennél a rendszernél nagyon kedvező, hiszen nem kell bajlódnunk a kiömlött őrölt kávé feltakarításával, ami rendszeresen előforduló probléma a filteres kávéfőzők esetében. Nincs szükség minden egyes kávé elkészítése után a tisztításra.

Könnyű kezelhetőség és karbantartás
A kapszulás kávégépek kezelése rendkívül könnyen elsajátítható. Nincs más dolgunk, mint bekapcsolni a gépet, feltölteni a víztartályt és már készülhet is a kávé. Továbbá a darálós, kávéadagolós espresso gépekkel ellentétben, ahol a karbantartás bonyolult és költséges, a kapszulás gépeknél kevesebb a meghibásodási eshetőség, és sokkal csendesebben üzemel. Ha rendeltetésszerűen használjuk a készülékünket, akkor a hosszú élettartamnak köszönhetően a karbantartás sem okoz gondot számunkra.

Nem elhanyagolható kritérium ezenfelül a kávégépek energia fogyasztása sem, főleg az irodákban, ahol egész nap üzemel a készülék. A gépek használat után a pénztárcánkat kímélve energiatakarékos üzemmódra váltanak.

Garantált minőség
A kapszulák mindegyike légmentesen aromazárt. Minden kapszula ideálisan őrölt, garantált minőségű kávét tartalmaz, tehát minden alkalommal egyformán kiváló minőségű espressot kapunk. Kis mennyiségű, heti 6-7 kávé elfogyasztásánál nem vetődik fel a vákuumcsomagolású őrölt kávék esetében gyakori probléma, hogy felbontás után hosszú ideig áll a kávé, az aroma pedig elillan.

Ezenkívül fontos megemlítenünk azt a tényt is, hogy a vendéglátó egységekben rendelt kávé minősége nagy mértékben függ a kávét felszolgáló egyén szakértelmétől, kedvétől és az emberekhez való viszonyától, a kapszulás rendszerrel viszont mindenki szakértő lehet.

Igazi krémes espresso
A kapszulás rendszernél maradéktalanul teljesülnek az igazi krémes espresso nélkülözhetetlen feltételei:

  • minden egyes espresso 7-9 gramm megfelelő finomságúra őrölt kávéból kerül elkészítésre
  • a kávéhoz használt vizet a gép felmelegíti az ideális hőmérsékletre (körülbelül 92°C)
  • ezt követően pedig magas nyomáson lefőzi a kávét.
A végeredmény egy igazán aromás valódi espresso 3-4 mm vastagságú aranybarna krémréteggel a tetején.

Többféle aroma és íz
Nem kell egyszerre nagyobb kiszerelést megvásárolnunk egyetlen fajta kávéból. A kapszulák esetében van lehetőség többféle íz együttes vásárlására, különböző ízek és aromák kipróbálására, ezzel is emelve a kávézás élményét. A kapszulás kávégépek esetében több funkcióról is beszélhetünk, mivel a készülékekkel kapszulás tea és forró csoki is lefőzhető.

Ha meg akar róla bizonyosodni, hogy valóban a kapszulás rendszer az önnek megfelelő, kérjen ingyenes próbát irodájába, vagy látogasson el a bemutatótermünkbe.