Ügyfélszolgálat:
8:00 - 16:30

A kávé és a wellness

Egy csésze kávé kellemes illatával és frissítő hatásával felüdíti a testet és a lelket is, de ki gondolta volna, hogy a kávé nem csak ital formájában elfogyasztva, hanem külsőleg, testkezelések által is jótékony hatással lehet a szervezetünkre?

Napjainkban már a legtöbb wellness központ szolgáltatásai között megtalálhatóak a különböző kávés testkezelések is, legyen szó testpakolásról, testradírról vagy masszázsról. A szakemberek különösen a méregtelenítő vagy karcsúsító kezeléssorozatok előtt ajánlják ezeket a kezeléseket, valamint a böjti napok hatékonyságának növelésére.

A kezelések alatt a kávé aromás, fűszeres illata felfrissülést biztosít miközben a koffein intenzíven fejti ki hatásait a bőrben. A kávés masszázs rendszerint testradírozással kezdődik. A kávézacc eltávolítja a bőr elszarusodott hámrétegét és megnyitja a pórusokat, így az értékes hatóanyagok könnyebben szívódnak fel. A kávéban megtalálható koffein mérsékelten vízhajtó hatású, emellett közvetlenül hat a keringésre, különösen a nyirokkeringésre, így a méreganyagok a pangó vízzel együtt távoznak a szervezetből. A kávénak azonban nemcsak méregtelenítő hatása van, hanem megelőzi a zsírmolekulák kialakulását, ezáltal csökkenti a narancsbőr tüneteit és feszesíti a bőrt. A kezelésekkel rövid idő alatt látványos eredményeket érhetünk el.

A kávé bőrre gyakorolt hatásai összefoglalva:

  • Serkenti a mikrokeringést ezáltal javítja a bőr anyagcseréjét
  • Támogatja a bőr méreganyag-kiválasztási folyamatait
  • Csökkenti a szövetekben a vízpangást
  • A bőr rugalmas és hidratált lesz
  • Selymesen simává varázsolja a bőrt