Ügyfélszolgálat:
8:00 - 16:30

Művészi cappuccino díszítés

Egyre többször, amikor beülünk egy kávézóba és rendelünk egy cappuccinot egyúttal dekorációt és stílusos megjelenést is kapunk, amely hűen tükrözi a pult mögött álló személy kreativitását. A díszítés általában levél-, szívforma, üzenetek vagy különböző motívumok formájában jelenik meg, ami mindig kedves meglepetésként hat a vendégekre. Egy kis gyakorlással magunk is könnyen elsajátíthatjuk ezeket a praktikákat, és ízlésesen díszített cappuccinoval kápráztathatjuk el vendégeinket.

Első lépésként készítsünk egy adag Lavazza espressot egy cappuccino csészében, majd öntsük fel fél deciliter forró tejjel. Ezután Lavazza espresso gépünk gőzkarjával habosítsunk hideg tejet egy mélyebb kancsóban, majd körülbelül fél deciliter tejhabot öntsünk a cappuccinonk tetejére. Ezután már következhet is a díszítés, amelynek többféle technikája is létezik az egyszerűtől a bonyolultig, így mindenki megtalálhatja a kézügyességéhez illő megoldást.

Sablon:
Ez a leggyorsabb, és egyben a legkönnyebb díszítési mód. A cappuccino elkészítése után ráhelyezzük a sablont a csészére, és rászórunk egy jó adag kakaót. A kakaó a sablonon vágott lyukon keresztül rákerül a habra, és különböző formákat, képeket hoz létre. Figyelmeztetés: Ne töltsük a habot a csésze pereméig, mert elérheti a sablont.

Szabadkezes díszítés:

  • egy fogpiszkálót olvadt csokoládéba, vagy csokoládészószba mártunk, és ezzel írunk neveket, vagy készítünk képeket a tejhabra. A formák sokaságának csak a kreativitásunk szabhat határt.
  • a fogpiszkálót belemárthatjuk a kávékrémbe is, majd ezzel a díszíthetjuk a tejhabot.

Tejöntéses díszítés:
Egy kicsit több tapasztalattal a cappuccinot díszíthetjük a tejkiöntő kancsó használatával is, úgy, hogy a tejet lassan adagolva, különböző mozdulatokkkal a kávéra öntjük. Változatos formákat tudunk kialakítani ezáltal. Most lássuk a főbb formákat, és elkészítésüket:

Az alma

  • enyhén döntsük meg a csészét, öntsünk egy kis tejet bele, és engedjük, hogy lefolyjon a csésze hozzánk közelebb eső részére
  • ezután engedjük, hogy a tej középre folyjon, miközben enyhén, lassan lefelé mozgatjuk
  • ezek után azonnal térjünk vissza a szár felé, ami az előző lépésnél keletkezett
  • ennél a pontnál töltsünk még több tejet, a kör alak megformálására, miközben enyhén rázogatjuk a kancsót

A szív

  • tartsuk egyenesen a csészét
  • töltsük a tejet a csésze közepére
  • Ezáltal egy kör fog kialakulni. Fogpiszkálóval “vágjuk” félbe a kört, az utolsó csepp tejet használva

A levél (másnéven Rosetta)

  • kemény habra öntsük a tejet a csésze tölünk távol eső felénél
  • miután félig feltöltöttük tejjel, kezdjük el jobbról balra szitálni
  • a csésze élénél “vágjuk el” a mozdulatunkat, és néhány keskeny mozdulattal alakítsuk ki a levél hegyét