Ügyfélszolgálat:
8:00 - 16:30

Gyakori kérdések

1. Ingyenes termékbemutató, gépkihelyezés

Van-e lehetőség ingyenes gépbemutatóra?
Igen, előzetes megbeszélés alapján ingyenes gépbemutató igényelhető, ajándék kóstolócsomaggal. Gépbemutató minden kötelezettség nélkül igényelhető.

Otthonra is van lehetőség ingyenes gépkihelyezésre? Esetleg próbahónapra?
Igen, kávégépeink széles választéka lehetővé teszi, hogy mindenki igényeihez megtaláljuk a megfelelő kávégépet.

2. Termékek

Mit jelent a Lavazza BLUE rendszer?
A Lavazza BLUE rendszer egyszerre modern, kompakt és elegáns – tökéletesen illeszkedik az otthoni és irodai környezetbe egyaránt. A rendszer kávékapszulával működik, melynek használata egyszerű és higiénikus. A Lavazza kávék kapszulás kiszerelése nagyban megkönnyíti a mindennapi használatot. A Lavazza BLUE rendszer a többféle kávé mellett teával, sőt forró levessel is szolgál, gőzölő funkciója segítségével pedig cappuccino készítésére is van lehetőség.

Mi a különbség a Lavazza BLUE és Espresso Point rendszer között?
Az Espresso Point a Lavazza régebbi termékcsaládja, amely annyiban különbözik a Lavazza BLUE rendszertől, hogy a készülékhez tartozó kapszulák már gyárilag előlyukasztottak. A Lavazza BLUE kávékapszulákat a készülék lyukasztja át a főzés során. Tehát a különbség csak technikai jellegű, mindkét készülékhez magas minőségű kávékapszulák közül választhatnak vevőink. A Lavazza BLUE rendszerhez 9 féle kávé és különböző forróitalok, míg az Espresso Pointhoz 8 féle kávé és különböző forróitalok tartoznak.

Mi az Arabica és a Robusta között a különbség?
A babkávé cserjének két legismertebb fajtája az Arabica és a Robusta.
Az Arabica babkávé ízben és aromában felülmúlja a Robustát, és koffeintartalma is alacsonyabb, kb. fele-harmada a Robusta koffeintartalmának. Az Arabica fajta nagy magasságban, kb. 1000-2000 m magasan terem meg a trópusi égöv vulkánikus talajú, hegyvidéki tájain. Az Arabica kávészemek kevesebb savat is tartalmaznak, hosszan megmaradó, karamelles utóíze ennek köszönhető.
A Robusta kávécserjék kevésbé igényesek és alacsonyabb magasságon (200-800 m) is megteremnek, valamint több termést hoznak. A jól pörkölt Robusta babkávét Arabica fajtákkal keverve kíváló keverékek (blendek) készíthetők.
Cégünk többféle 100% Arabica kávét, illetve Arabica Robusta kávékeveréket forgalmaz. A Lavazza BLUE termékcsalád kínálatából rövid kávék közül a Caffé Crema Dolce, az Espresso Dolce, az Espresso Decaffeinato és a Tierra, hosszú kávék közül pedig az Espresso Delicato és az Espresso Decaffeinato Soave tartalmaz 100%Arabica kávét. Az Espresso Pointnál a Tierra, az Aroma Club és a DEK készül Arabica-ból.

Mit tartalmaz egy kávékapszula?
7-9 gramm frissen őrölt és pörkölt Lavazza kávét, aromazárt kapszulában.

Miben különböznek a kávékapszulák?
A kávé kapszulák keveréke, pörkölése, valamint a kávék termőterülete is különböző. Megkülönböztetünk rövid kávés és hosszú kávés kapszulát, melyek őrleménye más-más.

Melyik kapszulát válasszuk a hosszú kávéhoz?
A Lavazza Espresso Point rendszernél a Gran Caffé kapszulák használatával készíthetünk hosszú kávét, a Lavazza BLUE rendszernél pedig az Amabile, Decaffeinato Soave és a Delicato típusokkal.

3. Rendelés

Hogyan adhatom le rendelésem?
A rendelések elküldhetőek emailben, faxon vagy kollégáink készséggel fogadják hívásukat a (1) 237 1211-es telefonszámon, továbbá a www.kv24.hu oldalon online is megrendelhetőek termékeink.

4. Kapszulás rendszer

A kapszulás rendszer használata nagyon egyszerű, gyors és praktikus. Az aromazárt kapszulát behelyezzük a kapszulatartóba, lecsukjuk a fedelét vagy visszaillesztjük a kart (készüléktől függően). A kávé szimbolummal ellátott kapcsoló elfodításával, illetve megnyomásával indul el a kávéfőzés. Amint elkészül a kívánt mennyiség, lekapcsolhatjuk a gépet és már ihatjuk is az ízletes olasz espresso kávénkat. Részletes információért kattintson IDE.

5. Általános tudnivalók

Ki kell kapcsolni a készüléket éjszakára?
Nem szükséges a gép kikapcsolása éjszakára. A Lavazza kávégépek a bekapcsolás után készenléti állapotra váltanak, így az átlagos áramfogyasztásuk alacsony marad.

Milyen vizet használjunk?
Csapvizet érdemes használni, hiszen az ásványvíz magas ásványi anyag tartalma miatt a gépek hamarabb vízkövesednek.

Hogyan tisztítsuk a gépet?
A víztartály és a kapszulatartó tiszítása rendkívül egyszerű: csak vegye ki a helyéről és tartsa forró víz alá. Ne tegye a tartályt vagy a kapszulatartót mosogatógépbe. A tisztítást hetente egyszer érdemes elvégezni a lerakódások elkerülése végett. A gép vízkőtelenítését nem tanácsos otthon elvégezni, bízza ezt képzett technikusainkra.. Ne használjunk dörzsölőt, alkoholt vagy ecetet a gép tisztítására.

Miért fontos a vízkőtelenítő filter?
A filter védi meg a kávégépet a vízkőtől. A vízkő kialakulása a gép meghibásodásához vezethet.

Milyen filterek vannak? Meddig használható egy filter?
Különböző filter van az LB1000 gépekhez (fehér színű) illetve az LB800 és az EP800 gépekhez (kék színű). Egy filter körülbelül 6 hónapig használható cserélés nélkül. Az EP2100 gépekhez az ADO 90 filter való, ami körülbelül 150 liter vízhez elég (3700 kávé), de legalább félévente cserélni kell.

Kapszula szorult a gépbe. Mi a teendő?
Két eset lehetséges. Lehet, hogy a kapszula nem szorult be a gépbe, csak a kapszulatartó van tele. Ilyenkor a kapszulatartó kiürítésével megoldódik a probléma. Ha ténylegesen kapszula szorult a gépbe, akkor le kell venni a tetőt a gép tetejéről, így a tartály és a motor közül ki lehet venni a beszorult kapszulát. Ennek elvégzését azonban kérjük bizza szakemberre.

A kávéfőzés nagyon hangos és a kávé lassan jön a gépből.
Valószínűleg vízkőtelenítésre van szükség, ilyenkor fel kell venni a kapcsolatot a szervizünkkel.

6. Házhozszállítás

A megrendelt termékeket házhoz szállítják, vagy azokat az üzletben kell átvenni?
A megrendelt termékek hétköznap 8-18 között bármikor átvehetőek, igény esetén azokat házhoz is szállítjuk. 300 kapszula rendelése esetén a szállítás ingyenes, kevesebb, mint 300 kapszula rendelése esetén 990 Ft + ÁFA.

Mennyi a szállítási idő?
A megrendeléstől számított 2 munkanapon belül házhoz szállítjuk a megrendelt termékeket.

Házhoz szállítást az ország mely területein lehet igényelni?
Az ország egész területén a megrendeléseket futárszolgálattal teljesítjük.

7. Szervizháttér, gépek karbantartása

Ingyenesen kihelyezett gépeknél a szervizköltségek kit terhelnek?
Ingyenesen kihelyezett gépeknél a szervizköltség minket terhel, kivéve ha a meghibásodás nem rendelkezésszerű használatból ered, ebben az esetben Önt terheli.

Mennyi garanciát vállalnak megvásárolt gépek esetén?
Gépvásárlás esetén egy 1 év garanciát vállalunk.

Helyszíni szervizt lehet kérni?
A szervizelés technikai okok miatt a szervizműhelyünkben folyik. Ha mégis igényli, hogy kimenjünk a meghibásodott gépért, irányonként 990 HUF + Áfa a kiszállási díj.

8. Ajándékok / kiegészítők

Milyen ajándékokat kaphatok?
Az aktuális ajándékainkról érdeklődjön munkatársainknál.

A honlapon látható kiegészítőkön kivül kaphatóak még egyéb termékek?
Természetesen. Amennyiben egyéb, a honlapon nem látható termék keltette fel kíváncsiságát, forduljon kollégáinkhoz, akik készségesen segítenek.